De ‘dialoog’ rond het WK Voetbal op ‘ons aller’ VRT & ‘Twitter’, is voor mij een goed oefenterrein om het verschil tussen ‘Awareness’ en ‘Consciousness’ bewustzijn te onderkennen.

 

M’n vorige blog ging ook al over dit thema, en ik blijf mij gedurende deze WK periode verwonderen…

Ik geef het toe: ik heb een grenzeloze bewondering voor de manier waarop Jan Mulder de presentator Karl Vannieuwkerke tegenvoets neemt. Jan Mulder was niet alleen een begenadigd voetballer, hij is een fenomeen; onder meer een taalfenomeen. Zijn flitsende ‘dialogen’ in het verleden met z’n voorganger Johan Cruijf zijn ‘weergaloos’. Zoek ze maar eens op via Google en je begrijpt waarom Jan Mulder poneert: ‘Fuck the System’.

In Diabo en andere uitzendingen voor of na een WK match is het voor mij steeds genieten geblazen. Maar wie zegt genieten, heeft het over het ‘Consciousness’ bewustzijn. Het is een interpretatie van wat Jan zegt of doet. Natuurlijk is m’n Consciousness interpretatie gebaseerd op Awareness feiten, observaties, en dies meer.

Laat ik in deze blog een voorbeeld uitspinnen. Ik lanceer op 30 juni volgende tweet:

#14-1Let wel  ik voeg aan m’n tweet ook links toe naar de ‘Awareness’ gegevens waarop m’n ‘Consciousness’ bewustzijn steunt.

Plots krijg ik, dezelfde dag nog, ‘out of the blue’ volgende reactie tweet:

#14-2

Dit komt blijkbaar (Consciousness bewustzijn) van een Nederlander (zie het Awareness gegeven – de Avatar van deze brave borst). Waarop hij z’n boude bewering (sic) ‘Mulder is een flapdrol en hier al uitgescheten’ steunt is mij een raadsel. Hij geeft wel toe dat hij m’n links niet heeft kunnen openen (dat besluit ik uit z’n eerste zin). Ik beslis dat deze tweet een antwoord verdient:

#14-3

Let wel, ik geef m.i. duidelijk aan dat m’n tweet een interpretatie is. Waarop @nummertje14 repliceert:

#14-4

Ik reageer op z’n vriendelijke Consciousness interpretatie ‘domme belg’:

#14-7

Een pure ‘Consciousness bewustzijn’ tweet (het valt mij bovendien hoe langer hoe meer op dat ‘Consciousness bewustzijn’ wel meer hilariteit en plezier geeft dan ‘Awareness’ gegevens; dat is eigenlijk normaal, Awareness gegevens zijn droog, niet gekleurd en dus niet voor discussie vatbaar). De Consciousness link tussen nummertje 14 en Cruijf is uiteraard wel gesteund op een Awareness feit: Johan Cruijf en shirt nummer 14 zijn ‘onlosmakelijk’ met elkaar verbonden zijn. Het begrip ‘onlosmakelijk’ is uiteraard weer een Consciousness ‘slip of the tongue’.

Omdat het eerste deel van z’n tweet mij heel wat later  opvalt: ‘Hier is dat IQ’ [m’n Consciousness bewustzijn werkt wat trager dan vroeger; dat gegeven steek ik steevast op m’n leeftijd (‘Consciousness’ bewustzijn)]; reageer ik, later dus, met volgende tweet:

#14-8

Het woord ‘blijkbaar’ geeft aan dat m’n ‘Consciousness’ bewustzijn aan het werk is en ook hetgeen daarop volgt heeft weinig met ‘Awareness’ en meer met ‘Consciousness’ bewustzijn te maken, tenzij de termen EQ, IQ en Denkkader.  ‘Slimme Hollander’ is inderdaad nogal Consciousness geladen, hoewel voor heel wat Nederlanders dit pleonasme en het andere, ‘domme Belg’, dan weer Awareness feiten blijken te zijn.

Natuurlijk is het gevaarlijk om zelf aldus te percipiëren, maar wat hebben we anders dan perceptie? Daarop krijg ik geen reactie meer van @nummertje14. Ben wel Consciousness geïntrigeerd en ga vandaag op zoek naar het Twitter profiel van dit heerschap (duidelijk speelt weer m’n Consciousness bewustzijn mij parten, gezien ik geen Awareness feiten heb omtrent het geslacht van @nummertje14.)

Tijdens die zoektocht vind ik wel een paar tweets, van gisterenavond, waarop ik, alweer niet kan nalaten te reageren (laatste tweet) :

#14-5Ik  ben noch met Humbarto Tan, noch met Emmerik De Vriese in een ‘Twitter conversatie gestapt; ik had ondertussen mijn les geleerd, namelijk dat:

  1. ik veel vanuit de buik reageer (Consciousness bewustzijn);
  2. Twitter verkeer nogal eens respectloos is (‘anoniem’ schelden blijkt schering en inslag);
  3. je nooit te oud bent om te leren;
  4. het al met al nuttig is een goed onderscheid te leren maken tussen Awareness en Consciousness bewustzijn;
  5. Twitter geen medium iw dat geschikt is voor diepgaande dialoog.

Dat laatste wist ik eigenlijk al. Twitter is inderdaad eerder een medium geschikt voor discussie , dan een medium geschikt voor dialoog. Dialoog heeft meer nodig dan enkel woorden. En gezien bovendien bij menselijks wezens het Consciousness bewustzijn sterker is dan het Awareness bewustzijn, en er dus op los interpreteren, is de discussie nooit ver weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.