Professor Jesse Segers en ‘onze’ bondscoach Roberto Martinez

 

BESLISSING VAN MARTINEZ OVER NAINGGOLAN IS SYMBOOL VAN LEIDERSCHAP

www.sporza.be/cm/sporza/voetbal/Rode_Duivels/1.3201608

Sjonge, sjonge professor Jesse Segers ziet daar een ‘symbool van leiderschap’ in! Daardoor maakt hij het voor mij duidelijk dat z’n theoretische bril gespeend is van enige echte praktische leiderschapservaring.

In dit artikel spreekt hij zichzelf zelfs tegen: enerzijds zou Martinez ‘the elephant in the room’ benoemen en anderzijds kan hij niet benoemen wat er in de kleedkamer (de enige room die echt telt bij een voetbalploeg) gebeurt.

En Martinez zou het principe van ‘gedeeld leiderschap’ hanteren… LOL!!! Gedeelde leiderschap gaat inderdaad over gedeelde waarden en Martinez geeft m.i. door z’n gedrag duidelijk aan dat hij niet de waarden van pakweg Kevin De Bruyne, Thibault Courtois en Eden Hazard – integriteit, authenticiteit, en eerlijkheid – deelt.
Gedeeld leiderschap is in dialoog gaan met uw ‘followers’ en hen een stuk leiderschap geven. Martinez heeft zelf duidelijk verklaard dat hij in het kader van z’n beslissing, waar het in het artikel om gaat, geen dialoog gehad heeft met Kevin en Eden. ‘Gedeeld leiderschap’ professor Jesse Segers …, laat mij niet lachen.

Het enige leiderschap dat Martinez getoond heeft is oubollig ‘dictator’ leiderschap en, ik geef toe, dictators zijn moedig en gaan niets uit de weg. Zeker dissidenten niet, die schakelen ze vakkundig uit…

Dus professor Jesse Segers mag ik je vriendelijk verzoeken jouw theorieën appreciërend te begrijpen en in het vervolg uit een ander vaatje te tappen?

Creatively,
Johan

Een gedachte over “Professor Jesse Segers en ‘onze’ bondscoach Roberto Martinez”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.